Montag, 19. November 2007

Eigen mp3's uploaden?

Een van onze klanten stelde ons de volgende vraag: leerlingen hebben thuis een gesprekje opgenomen op MP3. Hoe kan ik die op het board plaatsen?


We hebben geen direct uploadsysteem voor bestaande mp3-bestanden. Dat is eigenlijk de manier waarop we ooit op het idee gekomen zijn om rechtstreeks op het web op te gaan nemen, juist niet via de weg van een mp3-opname. Op onze website schrijven we daarover:


Waarom zou ik niet laten opnemen met bijvoorbeeld Audacity en de geluidsbestanden door de leerlingen laten uploaden naar een ELO?


Vanuit dat principe is het voicemailboard in 2005 ontstaan. Het grote nadeel was dat leerlingen meer tijd kwijt waren aan de omgang met de software dan met het spreken. Met het voicemailboard liggen de verhoudingen precies andersom.


Nu zijn zulke bestanden wel in een bericht te integreren maar dat is wellicht wat omslachtig. Allereerst dient zo'n bericht te worden geupload naar het web, bijv. een ELO. Daarna kan het linkadres worden geplakt in een bericht op het voicemailboard.

Hier wordt het beschreven voor video maar hetzelfde geldt voor mp3.


We hebben de klant geadviseerd om de mp3 zelf te beluisteren. Eventueel zou hij het bestand kunnen afspelen met een microfoon erbij. Erg elegant is die oplossing natuurlijk niet. Het makkelijkst lijkt ons de leerling een volgende keer thuis op het voicemailboard in te laten spreken.

Keine Kommentare: