Mittwoch, 14. November 2007

Bezoek ZuyderzeecollegeOp woensdag 14 november mocht ik getuige zijn van het gebruik van het voicemailboard op het Zuyderzeecollege in Emmeloord. Het was om een aantal redenen een bijzonder bezoek. Ten eerste was het de eerste kennismaking van een eerste klas vmbo GT met het voicemailboard. Ten tweede omdat er in deze klas bij bijna alle vakken alleen gewerkt wordt met de computer en dus niet met een leergang. En ten derde omdat de school speciaal hiervoor een ruim aantal Apples heeft aangeschaft die door middel van een glasvezelverbinding en een draadloos netwerk optimaal werken. Hoewel het niet mijn eerste kennismaking met een Apple was, was het een genot om ermee te kunnen werken. Voor de leerlingen gold dat uiteraard ook.


Docent Frans René de Brouwer had voor de leerlingen een opdracht in Moodle, de elektronische leeromgeving van de school, klaargezet. Na getallen, het alfabet en de kloktijden gehoord en geoefend te hebben, maakten de leerlingen hun eerste eigen opnames met het voicemailboard. Uiteraard waren de leerlingen soms nog wat verbaasd om hun eigen stem via het web terug te horen, al was het maar omdat je eigen stem anders klinkt dan je hem zelf waarneemt. Het enthousiasme was desondanks niet van de lucht.
Tevens kunt u hier twee voorbeelden beluisteren, waarbij u ook mij hoort. De opdracht is lastiger dan u op voorhand zou denken...
Keine Kommentare: